Amsterdam, Prinsengracht 263

24.3.08

A n'aquesta adreça (Prinsengracht 263) d'Amsterdam va ser on la família Frank es va refugiar i amagar dels nazis mentre durava la II Guerra Mundial, van aguantar amagats durant dos anys, fins qua algú (hi ha sospitosos, però encara no es sap qui) els va delatar.

Anna Frank va ser una de les nombroses víctimes de la persecució als jueus per Hitler. Quan Hitler va arribar al poder l'any 1933, els Frank decideixen anar a viure a Holanda. L'any 1940 els nazis alemanys ocupen el país, els Frank intenten esquivar-los amagant-se. L'any 1942 Otto Frank, la seva dona Edith Holländer i les seves filles Margot i Anna es van refugiar en aquesta casa del carrer Prinsengracht. Més tard s'unirien a ells Hermann i Auguste van Pels, el seu fill Peter i Fritz Pfeffer.


La casa on es van amagar és ara el museu "Anne Frank Huis" (La casa d'Anna Frank). Realment la visita a la casa és captivadora, i contemplar com aquella pobra gent s'amaga dels nazis és impactant... crec que una visita a Amsterdam és mereix una ullada a n'aquest indret.

L'edifici consta de dos parts; una "casa de davant" i una "casa del darrera". Al davant funcionava l'empresa d'Otto Ftank, que incluia un magatzem a la planta baixa i a les plantes superiors, les oficines i un dipòsit. A la casa del darrera hi vivien els 8 amagats.


Durant la seva estada a la casa del darrera, Anna Frank escriu el seu diari en el que descriu la vida cotidiana de la seva família i companys d'amagatall, l'aïllament i la por a ser descoberts.


Allò que els hi feia tanta por al final va passar, algú els va delatar, els alemanys els van raptar i els van tancar en camps de concentració. Anna Frank va morir de tifus al Camp de concentració Bergen-Belsen el març de 1945 (fa 63 anys).

L'unic que sobreviurà serà el pare, Otto Frank, que va sobreviure al camp d'extermini d'Auschwitz. I serà qui s'encarregarà de donar a coneixer al mon la seva història amb el diari de la seva filla. El diari es publicarà per primera vegada a Holanda l'any 1947 i serà traduït a més de 60 idiomes.

Us recomano la web de l' 'Anne Frank Huis' http://www.annefrank.org/ per si voleu coneixer tot de detalls de la història que en aquell lloc va passar.

You Might Also Like

0 comentaris