Fotografies estèreo de Barcelona - Nishika N8000

22.4.12



No us faig cap descobriment si us dic que a la xarxa s'hi pot trobar lo inimaginable, andròmines que ens ajuden a aprofundir i descobrir una nova dimensió de la vida i com diu una bona amiga "qui busca, busca, troba, troba", la descoberta d'aquest últim mes ha estat la fotografia estèreo, el que es pot anomenar com 3D Analògic. 

Des dels inicis de la fotografia, l'ésser humà ha tractat de captar amb fotografies l'elusiva "tercera dimensió" de la vida [Manual Nishika].

La fotografia estèreo l'he descobert gràcies en major part a  http://williamwilkinson.com/. La finalitat de la tècnica és captar qualsevol instant de temps amb diferents fotografies variant lleugerament la distància que hi ha entre el centre dels objectius, simulant així la distància que hi ha entre els ulls i que és el que ens permet veure la profunditat la les coses.

Una càmera que permet captar fotografies amb aquesta tècnica és la Nishika N8000, una càmera dels anys 80 i que es troba a eBay per uns 14€ (això és el que m'ha costat a jo). 

La Nishika N8000 és una càmera analògica, per tant, per a realitzar l'efecte 3D analògic que es descriu més avall s'hauran de digitalitzar els positius de les fotografies.

La base és molt simple: La imatge que s'obté a partir dels positius digitalitzats és semblant a aquesta presa a La Rambla de Canaletes de Barcelona.



Es fixa el mateix punt focal a les quatre fotografies i es solapen les quatre imatge fent coincidir el punt focal. Amb qualsevol programa d'edició de fotografies que permeti realitzar animacions .gif és crea una transició entre les diferents imatges (1,2,3,4,3,2, ...).


El resultat és sinó més curiós, pot ser per ser un efecte tan senzill, com bell, vell (anys 80) i nou (als ulls verges), potser perquè és un pas cap a la conquesta d'aquesta nova dimensió de la vida.

Fotografia de la Rambla de Canaletes de Barcelona.






Monument a Francesc Macià a Plaça Catalunya (animació realitzada amb dos fotografies).






Coloms a Plaça Catalunya, en aquesta fotografia és veu la importància del punt focal, si es selecciona molt a prop de l'objectiu el moviment de la imatge és molt exagerat (i mareja).






Coloms de Plaça Catalunya






Coloms de Plaça Catalunya






Colom de Plaça Catalunya






Plaça Universitat de Barcelona.






Cruïlla Carrer Pelai amb Ronda Universitat






Font a la Ronda Universitat






Font de Plaça Catalunya de Barcelona.






Ronda Universitat de Barcelona.


You Might Also Like

3 comentaris