Coes de Pansa - La desigualtat en mapes

30.1.08

Diuen, que a vegades val més una imatge que mil paraules. I quan es parla de desigualtats al mon, res millor que un mapa per observa-ho.

Worldmapper és un lloc web creat per la Universitat de Sheffield i Michigan als EUA on es mostren mapes deformats territorialment, l'area de cada pais (estat) esta relacionada amb el tema que s'estudia.

Són mapes realment interesants, on es demostra gràficament (es poden consultar les dades de l'estudi) les diferències socials, mediambientals, etc... que hi ha entre els diferents territoris que comformen aquest lloc que anomenem Planeta.

Hi ha mapes de temàtiques molt diverses, han fet estudis sobre: La població de capa pais (estat), sobre transports, menjar, serveis, recursos naturals, salut, desastres naturals, violència, contaminació ambiental...

Podeu consultar-los pitjant a sobre el següent enllaç: index dels mapes

En aquest mapa l'area de cada territori està relacionada amb població humana que hi habita.



La proporció de l'area de cada territori, en el mapa següent, és proporcional a la quantitat d'emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEH) que emeten a l'atmosfera (expresat com a equivalents de CO2).

Els territoris que emeten més GEH són els Estats Units d'Amèrica, Xina, la federació Russa i el Japó. Encara que, la xifra més elevada d'emissions per persona (tones CO2/persona) és a Qtar, on aquesta xifra és de 86 tones /(persona · any). Qtar disposa d'importants reserves de petroli i gas, i al 2002 hi habitaven unes 600.000 persones.






You Might Also Like

0 comentaris