III Diada de Formentera a la Vila de Gràcia

20.4.08

Aquest dissabte, 26 d'abril, es celebrarà la tercera diada de Formentera a la vila de Gràcia de Barcelona i organitzada per la Comissió de Festes de Santa Maria.

Reproduiexo el programa que la CFSM ha publicat a la xarxa.

III Diada de Formentera a la Vila de Gràcia

Per tercer any consecutiu la Comissió de Festes de Santa Maria (CFSM) organitza aquest proper dissabte 26 d'abril la seva III Diada de Formentera a la Vila de Gràcia amb l'ajuda de la coordinadora de Colles de Cultura de Gràcia i amb la col·laboració del Consell de Formentera i de l'Ajuntament de Barcelona, Districte de Gràcia.


Com en els darrers anys, la III Diada de Formentera a la Vila de Gràcia adopta el mateix format que les dues edicions anteriors. Aquest dissabte 26 d'abril a partir de les 17:00 hores es té previst que s'iniciïn les seves activitats amb la projecció del documental Aigua Clara amb la presència del seu director, Carmelo Convalia i de l'historiador formenterer Santiago Colomar a la capella de Lluïsos de Gràcia, a la plaça del Nord (canvi respecte al cartell d'abaix). Es tracta d'un documental que segueix la línia temporal de la vida d'un mariner anarquista, Joan Colomar Torres, per fer un recorregut històric des de l'any 1913 fins la mort del dictador, posant especial atenció a la colònia penitenciària que va haver-hi durant els anys 1940 i 1942 a l'illa de Formentera, coneguda amb el nom de Sa Colònia o Es Campament, on arribaren a haver uns 1500 presoners republicans de tot arreu. A més a més el documental visualitza la Formentera rural i l'emigració de principis del segle XX i repassa els seus progressos, l'arribada de la II República i els esdeveniments que es varen viure a l'illa durant la Guerra Civil.


A partir de les 19:00 hores s'iniciarà la Cercavila a la plaça Rius i Taulet i des d'on partirà el seu recorregut pels carrers més emblemàtics de la Vila de Gràcia amb la presència de les diferents colles de cultura de Gràcia i les colles de ball popular de Formentera, que realitzaran una mostra del seu ball típic al final de la Cercavila, a la plaça de la Virreina, on al mateix temps hi haurà el típic convit d'orelletes (pasta dolça) que es fa durant una ballada popular formenterera.


A les 21:00 hores a la plaça del Nord es realitzarà un tast de la gastronomia típica de les Pitiüses realitzada amb productes locals de l'illa, que fan d'ella una gastronomia peculiar marcada pel seu aïllament temps enrera. Acte seguit es podrà gaudir a la mateixa plaça del Nord d'un concert de Rock Illenc amb l'actuació del grup formenterer 4 de Copes i de l'eivissenc Pota Lait, aquest últim mític durant els dos anys anteriors de la Diada.


En les dues edicions anteriors, la Diada es va convertir en un punt de trobada que va tenir la sort d'aplegar a un gran nombre de gent, la majoria d'ella estudiants pitiüsos a Barcelona i molts d'illencs que resideixen durant tot l'any a Catalunya, així com també amics amants de l'illa. Per això mateix, la Comissió de Festes de Santa Maria us vol convidar un any més a la tercera edició de la Diada, per tal de fer d'aquesta la consolidació d'un punt d'encontre entre tots els illencs i Catalunya per tal de fer més fort el vincle que tenim entre la cultura, la llengua i la identitat que ens uneix.


Comissió de Festes de Santa Maria




You Might Also Like

0 comentaris