Oli d'oliva, pinyons, all, alfàbrega... altrament dit Pesto

14.9.10


La paraula donada constitueix una obligació moral... vaig prometre pesto, doncs avui recepta de pesto.
Gràcies pel remei en contra de les puterugues que han donat des del patriarcat i en Salvador intentaré salvar (eeee... curiosa combinació de subjecte i verb) l'aufàbeguera: ruixar la planta amb aigua on s'ha macerat tabac.. La pregunta que deixo caure és... amb qualsevol tabac?... serveix la mariajoana... El proper fumador que vingui a can pixa, per favor que deixi algo de tabac!...

Deixant la botànica i centrant-nos en la cuina... fa cosa d'una setmana vaig adquirir una màquina de fer pasta, només l'aplana i la talla però va molt bé, tant per fer les tallarines o per aplanar la pasta per fer cocarrois. Per tant us deixaré també la recepta de la pasta, per si voleu fer-la (originals de la Lu).

Doncs aquí va la recepta promesa de Pasta al Pesto, fumat o sense fumar.

Pesto:
30 g de pinyons torrats.
50 g de fulla aufàbega.
50 g de formatge parmesà.
1/2 gra d'all.
Oli d'oliva suau.

Rentar tota l'aufàbega i tapar-la amb paper de cuina. 
Blanquejar l'aufàfega amb aigua bullint i sal. Tenir preparat un bol amb aigua i gel:
- Posar l'aufàbega a l'aigua bullint amb sal durant 10 segons i treure ràpidament i posar-la en aigua amb gel. Deixar-ho uns 2 minuts. passat aquest temps treure-ho i assecar-les bé.

Posar les fulles d'aufàgbega blanquejades en un pot per picar-les (una Túrmix) juntament amb 100 g d'oli d'oliva, els pinyons picats, el mig gra d'all picat, un glaçó picat (per evitar que s'escalfi la mescla degut a la túrmix, si ho feu a mà, doncs sense gel) i el formatge parmesà ratllat. Afegir una mica de sal i pebre i barrejar-ho un altre cop.

Per a la Pasta:
500 g de farina passada per un sedàs.
5 ous.

Barrejar-ho bé, es pot posar oli d'oliva unes cullerades per fer l'amassada més suau.
Embolicar la pasta amb paper film i reservar-ho un dia (mínim 3 hores) a la nevera.
Quan estigui enllestida, tallar-ne un tros de pasta, tenint cura de protegir la que no utilitzen amb el paper film i aplanar-la. La pasta s'ha de fer ràpid perquè s'asseca.

Es bull la pasta 2-3 minuts, i es munta el plat amb la pasta i a salsa per sobre a gust.

Bon profit.

You Might Also Like

0 comentaris